Behandelingsplan

De behandelplan in Duitsland ziet er naar verwachting  zo uit:

1. Starten met RIST therapie:  de uitzaaiingen en de tumor opruimen

2. Operatief verwijderen van het tumor bij voldoende resultaat van de RIST therapie. [Daar gaan we vanuit.]

3. Hoge dosis chemo kuur gevolg door stamcellentransplantatie

4. Immunotherapie: rest van de neuroblastoom cellen opsporen en vernietigen

 

Kort toelichting van

1. RIST therapie:
RIST therapie is bedoeld voor NB patiënt het resultaat nog niet naar wens is na het doorlopen van de regulier behandeling. RIST is een afkorting van verschillende soorten medicijnen, R staat voor Rapamycin. I voor Irinotecan. S voor Sprycel, en T voor Temozolomide. Deze medicijnen worden voor minimaal een periode van 8 weken om de week afgewisseld, de ene week de R/S, de andere week I/T toegediend.

 

4. Immunotherapie:

De immunotherapie heeft als doel de nog aanwezige kankercellen te herkennen en het immuunsysteem zodanig te activeren dat deze kankercellen worden aangevallen. Wetenschappelijk onderzoek in Amerika heeft aangetoond dat deze therapie de overlevingskansen van patiënten met neuroblastoom met 20% vergroot.

De therapie die in Greifswald (D) wordt gegeven lijkt op de immunotherapie die in Amerika wordt gegeven. In Amerika wordt met nog een extra medicijn gewerkt, dat in Europa nog niet is vrijgegeven.

 

De bijwerkingen van de behandeling zijn heel anders dan bij chemotherapie maar zijn net zo heftig. Een belangrijk verschil is dat de bijwerkingen van de immuuntherapie acuut zijn en dus optreden tijdens het inlopen van de medicijnen. De bijwerkingen verschillen per kind maar vaak treden koorts en pijn op. Tegen de pijn wordt morfine gegeven. Misselijkheid en overgeven komen ook regelmatig voor. De belangrijkste en meest serieuze bijwerking is een allergische reactie. Allergische reacties kunnen erg variëren van een milde huidreactie (roodheid, jeuk) tot levensbedreigende vernauwingen van de luchtwegen of bloeddrukdalingen.

 

Tussen de behandelingen door moeten de patiënten echt bijkomen: uitrusten en weer in gewicht aankomen. De immuuntherapie is een aanslag op de algemene conditie van de patiënt.

 

Deze behandelingsplan is maar een indicatie en is afhankelijk van de reactie die Xander heeft op de medicatie.

Fight 4 Xander

 

info@fight4xander.nl

 

Facebook: fight4xander.nl

 

Doneren

Stichting Fight4Xander

 

Steun ons op rekeningnummer: 1720.89.530

Rabobank Rotterdam

 

International Bank information:

IBAN-number: NL90RABO0172089530

BIC/SWIFT-number: RABONL2U