PET-scan

Ik zie dat het alweer vijf weken geleden is dat ik een blog heb geschreven, dan wordt het hoogste tijd voor een update. Xander doet hartstikke goed op school, en zijn eerste rapport van dit schooljaar ziet er goed uit. In de week 5 november t/m 9 november heeft hij alweer een kuur gehad, deze keer heeft hij 3 weken i.p.v. 4 weken pauze, en dat merk je bij de laatste 2 dagen dat hij weinig energie heeft en snel moe wordt maar daar dacht Xander heel anders over.  Hij probeert alles mee te doen, zoals  hij gaat met Jason mee naar extra gymles, op bso doet hij mee aan workshop sportclub en technochallenge. En als jij hem vraagt of hij moe is, dan is het antwoord ‘nee’. De laatste tijd krijgt Xander enorm aandacht op school door de actie ‘het verkopen van  de Xander's Customized glow in the dark polsbandjes’. Samen met Jason heeft hij de polsbandjes op school in de mum van tijd alles verkocht. Wat een prestatie!!!!

 

 

De laatste keer dat Xander een PET-scan maakt is in mei, hoogste tijd voor een nieuwe, tevens ook ter voorbereiding naar Duitsland. Vorige week dinsdag 27 november om 14.00 staat gepland voor een PET-scan, ik heb Xander op die dag pas verteld, want PET-scan is enig onderzoek die hij heel vervelend vindt. Vanaf 6 uur vóór het onderzoek mag je niets meer eten, drinken mag wel maar alleen water of thee zonder suiker. Het onderzoek duurt 2,5 uur, dus in totaal mag je dan 8,5 uren niets eten. Probeer maar zelf een keer; in 8-9 uren mag niets eten en alleen water drinken dan snap jij wel waarom Xander dit onderzoek heel vervelend vindt, maar dan weet jij ook hoe dapper hij is, hij heeft tot nu toe 2 keer dit onderzoek gedaan en telkens doet hij prima. Ook dit keer, hij vindt vervelend, maar zoals altijd, na onderhandelen, geen probleem. Om 13.00 uur stonden wij al op de poli oncologie voor het aanprikken op de PAC en om  daarna gingen wij naar de afdeling Nucleaire geneeskunde. Om 14.15 mogen wij naar een rustkamer, Xander kreeg  een radioactieve vloeistof toegediend via zijn PAC, vervolgens moet de vloeistof 1 uur ingewerkt worden terwijl Xander in slaap was gevallen (want je mag tijdens dit uur niet praten of lezen). Rond 15.30 kwam de radioloog binnen en vertelde dat wij nóg 40 min moesten wachten omdat ene apparaat kapot is en er is maar nog 1 over. Echt balen, Xander vond echt niet leuk, ik ook niet, maar ja wat je moet dan…..ff met Xander bijpraten, onderhandelen…. en…’hoelang nog mama’: nog 20 min…..’hoelang nog mama’: nog 10 min…Eindelijk zijn wij aan de beurt…de scan heeft half uur geduurd. Dan racen wij weer terug naar de poli om de naald uit te halen; toen wij aan kwamen was nog licht, gingen wij naar huis was al donker. Wat een slopende dag!!!! In tussen hebben wij maar wat koekjes en cakes gegeten, Xander wilt een Happy Meal en een extra hamburg, nou dat heeft hij dik verdiend, maar eerst nog Jason ophalen bij de bso, die is erg boos omdat ik te laat ben, maar met een Happy meal is weer alles goed gemaakt. Nog 2 nachten slapen is dan 5 december, en daar kan Xander niet meer wachten. Wesley, Jason en Xander moeten allemaal een suprise maken, dus is er heel wat geknutseld in de afgelopen weekend. 

Lai

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  fight4xander (dinsdag, 04 december 2012 16:02)

  Zo is dat! mijn sterke neefje!!

  Liefs, Vi

 • #2

  monique (dinsdag, 04 december 2012 16:43)

  VECHTER!!!!!

  Alvast een fijn sinterklaasfeest morgen!!!

  Lai,
  Als ik als clown Kiekeboe iets kan betekenen voor de stichting hoor ik het graag....ik zet me uiteraard belangeloos voor Xander in!!!

 • #3

  Wendy Cheung (dinsdag, 04 december 2012 16:58)

  Sterk van Xander! Geniet ervan morgen!

 • #4

  Marian (mama Thomas gr.4 en Rens gr.1) (dinsdag, 04 december 2012 20:40)

  Ik heb je vandaag samen met Zwarte Piet zien stunten tijdens het KSH pietenfeest. Zo knap dat je dat allemaal zo goed kan!
  Kanjer!

Fight 4 Xander

 

info@fight4xander.nl

 

Facebook: fight4xander.nl

 

Doneren

Stichting Fight4Xander

 

Steun ons op rekeningnummer: 1720.89.530

Rabobank Rotterdam

 

International Bank information:

IBAN-number: NL90RABO0172089530

BIC/SWIFT-number: RABONL2U